In Haarlem Kan Alles | Pioneers
616
single,single-post,postid-616,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Pioneers

3-dsc_0307

30 Jan Pioneers

Pioniers, het project van twee jonge designers, Appie en Hicham die niet alleen zelf een eigen label wilden starten maar ook andere boys daarbij betrekken.

De kleine ringvaart stond 30 januari volledig in het teken van de eerste workshop ‘design’. Verschillende jongeren uit Schalkwijk deden mee. Pioneers waren hier een inspirerend voorbeeld met hun eigen truien. De workshop werd gegeven door Joris Abbes, lid van kunstenaarscollectief Spatzuiver. Ze gingen aan de slag met inspiratie opdoen, schetsen, alles om het perfecte design te krijgen voor een uniek, eigen t-shirt.

Ruben Daas digitaliseerde de ontwerpen en gaf uitleg hoe dat nou precies werkt! Wanneer het digitaal is, kun je het in principe overal op laten drukken! Abdelbaki el Youssoufi, 21 jaar oud, is samen met zijn vriend Hicham, Pioneers gestart. Samen willen zij hun eigen truien en shirts fixen, om deze uiteindelijk te verspreiden. 

Een paar jaar geleden wilden zij al hun eigen dingen fixen, maar toen hadden zij er geen werk van gemaakt. Toen Abdelbaki afgelopen jaar in contact kwam met STAD-Haarlem, kwam het plan weer naar boven!