In Haarlem Kan Alles | Pitchin’
626
single,single-post,postid-626,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Pitchin’

5-ihka-pitch-foto-1

18 Mrt Pitchin’

Vrijdag 18 maart 2016 was de lancering van In Haarlem Kan Alles, a.k.a #IHKA. Die lancering was geheel in stijl, met zes toffe jongeren die een onwijs goed idee hebben! Deze presenteerden ze voor iedereen die aanwezig was. En die mensen werden op hun beurt weer uitgenodigd om hun mening te delen, feedback te geven en ze op weg te helpen naar een waanzinnig project.

De gehele dag stond de Egelantier in het teken van de lancering. Overdag werden er volop voorbereidingen getroffen, om vervolgens rond 16.00 uur de deuren open te gooien. Al gauw stond de ruimte al helemaal vol. Gratis hapjes, gratis drankjes, toffe jongeren. We snappen de drukte. De sfeer was dan ook al gauw erg goed.

De eerste presentatie was van Madonna. Zij heeft haar eigen stichting opgezet om geld in te zamelen voor een weeshuis in Nigeria. Hiervoor heeft zij in oktober een African Influenced Fashion Show georagniseerd. Een goede aftrap van de presentaties, want het publiek was (uiteraard) meteen enthousiast! Hierop volgde de presentatie van Okrah, van Triple Threat. Hij heeft in zes jaar tijd Schalkwijk’s grootste jongerenmovement opgezet middels basketbal, dans en urban lifestyle. Thomas Aramidis volgde hierop met zijn initiatief om een overdekt skatepark in Haarlem te laten bouwen. Hij lanceerde zijn website www.skatepark-haarlem.nl, waar mensen kunnen stemmen voor een overdekt skatepark. In de pauze kon iedereen dan ook meteen stemmen op de zojuist gelanceerde website en dat hebben zeker veel mensen gedaan!


De pauze werd gevuld door prachtige live-muziek. Eerst zong P!en een nummer, waarbij Wessel haar begeleidde op de gitaar. Nadat het oorverdovende applaus daarvoor een beetje gezakt was, kondigde singersongwriter Kim Nanninga zich aan. Zij speelde twee nummers en ook daar was het publiek razend enthousiast over. Een onbekende line-up die de aanwezigen zeer positief verrast hebben! Toch weer fijn, zo in de pauze.

Ronja presenteerde haar kunstzinnige project die zij afgelopen september heeft georganiseerd in Elswout: ‘Nazomernachtlicht’. Een sprookjesachtige wandeling langs allerlei acts en kunstzinnige voorwerpen.. Dat gaat ze na groot succes komende september weer organiseren. Craig vertelde meer over de Singer-Songwriter Cirkel Haarlem. Een online platform voor Singer-songwriters in Haarlem, vormgegeven door Anouk Slik en Craig. Als klap op de vuurpijl liet Kelly nog onwijs gave dansmoves zien, met een video van een dansevenement die zij eerder heeft georganiseeerd. Zij gaat hier in Haarlem een dance battle organiseren..

Alle zes de pitches werden onwijs goed ontvangen, vragen werden op ze afgevuurd en die konden ze zeker goed beantwoorden! Het plaatje was rond. Jongeren, toffe ideeen en mensen die mee dachten en hun mening gaven. De avond kon niet beter. Of misschien wel, maar voor nu was het echt af! De eerste bijeenkomst van In Haarlem Kan Alles waar alles samenkwam. Voor herhaling vatbaar! En vandaar dat ‘ie hier ook bij komende projecten staan: die herhaling komt er!

Stay posted!