In Haarlem Kan Alles | Singer Songwriter Circle Haarlem
693
single,single-post,postid-693,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Singer Songwriter Circle Haarlem

ssch

27 Apr Singer Songwriter Circle Haarlem

In Haarlem wemelt het van de talent, muzikaal talent. Niet voor niets wordt Haarlem een muziekstad genoemd. Er zijn vele podia en vooral muziekcafés festivals voor bandjes. Vooral voor bandjes

Daarin ziet Anouk Slik een probleem. De stad wemelt van bandjes en muzikanten die kunnen jammen. Maar hoe zit het met de singer-songwriters die liever eigen werk spelen dan meedoen in een jam? Ze zijn er zeker maar waar hangen deze talenten uit?

Als beginnende solo artiest heb ik moeite met het vinden van speelplekken in Haarlem ondanks dat er enorm veel plekken zijn. Ik heb een gitaar, liedjes, kan zingen maar de weg naar een podium is moeilijk te vinden.”

Anouk Slik zet de Singer-songwriter Cirkel Haarlem (SCH) op om beginnende/gevorderde singer-songwriters uit Haarlem en omgeving zo veel mogelijk een podium te bieden.  Hiervoor werkt zij samen met singer-songwriter Wessel van Deursen en ondernemer Craig Fisher. Inmiddels is de SCH online op Facebook. De Facebook-groep dient als ontmoetingsplek waar singer-songwriters in contact kunnen treden met elkaar, podia en organisatoren.

Op de Facebook-pagina kan iedereen, muzikaal talent of niet, op de hoogte blijven.  Hier is plek voor promotie van de aangesloten leden van de groep, wanneer er bijvoorbeeld een single uitkomt. Daarnaast wordt er actief een agenda bijgehouden van optredens in en om Haarlem door singer-songwriters en georganiseerd door de SCH zelf.

De SCH organiseert zelf ook iedere eerste dinsdag van de maand een open Mic Night in cafe Briljan. Beginnende singer-songwriters kunnen hier hun podiumvrees overwinnen door zich te laten zien aan medeleden en ander publiek. Daarnaast zullen er showcases komen waar de verder gevorderde singer-songwriters een podium krijgen.

Online beleeft de Singer-songwriter Cirkel Haarlem een bliksemstart en Anouk, Wessel en Craig zijn op dit moment hard bezig met de verdere ontwikkeling. Houd de SCH dus goed in de gaten, hier gaat Haarlem nog veel van horen (letterlijk)!